Washington ultima més sancions contra Rússia per conducta impròpia d’ingerència en afers interns

Les sancions s'emmarquen en una inferència electoral

16/07/2020 HANDOUT - 16 July 2020, Russia, Moscow: Russian President Vladimir Putin chairs a videoconference meeting at the Novo-Ogaryovo residence on the formation of the federal budget for 2021 and for the planning period 2022 and 2023. Photo: -/Kremlin/dpa - ATTENTION: editorial use only and only if the credit mentioned above is referenced in full POLITICA INTERNACIONAL -/Kremlin/dpa

L’administració de Joe Biden prepara una altra ronda de sancions contra individus i entitats de Rússia per la seva conducta impròpia d’ingerència en afers interns, com les eleccions, i es podrien anunciar aquest dijous.

Aquesta bateria de sancions inclouria una dotzena de persones, com funcionaris del govern i dels serveis d’intel·ligència, a més d’unes 20 entitats i l’expulsió d’uns deu funcionaris i diplomàtics russos, segons han informat diverses fonts a Bloomberg.

Les sancions s’emmarquen, segons Washington, en una interferència electoral, com l’atac cibernètic de l’empresa SolarWinds, i s’adopten després d’una conversa telefònica dimarts entre el president dels Estats Units, Joe Biden, i el seu homòleg rus, Vladímir Putin.

Biden va ordenar revisar les relacions amb Rússia quan va arribar al càrrec, la qual cosa fins ara ha suposat una sanció a alguns funcionaris russos per l’enverinament d’Aleksei Navalni, i un augment de les tensions en una entrevista en què va afirmar que “Putin és un assassí”.

De la seva banda, Moscou va citar el seu ambaixador als Estats Units al març per revaluar les relacions bilaterals, i ja han anunciat que a hores d’ara no es plantegen que torni.