Veïns del Poblenou reclamen a l’Ajuntament un informe sobre amiant a l’entorn d’una escola

Demanen al consistori que avaluï l’estat d’una nau on s’estan fent obres

Veïns del barri del Poblenou de Barcelona han reclamat aquest dimarts a l’Ajuntament un informe tècnic sobre la presència d’amiant en una nau propera a un centre educatiu. Es tracta d’un edifici, situat al número 89 del carrer de Fluvià, a prop de l’Escola Fluvià, on actualment s’estan fent treballs per obrir-hi una instal·lació esportiva. L’Associació de Famílies de l’Escola Fluvià, l’Associació Cultural i Social Bac de Roda, la Comissió de Salut del Poblenou i un grup de veïns han exigit en un comunicat conjunt l’aturada immediata de les obres fins que no es compti amb l’informe tècnic, “neutral i públic”, i se celebri una reunió amb el consistori.

El veïnat exposa que va tenir una primera confirmació de la presència d’amiant a la nau el 21 d’abril de l’any passat, gràcies a una inspecció tècnica del districte de Sant Martí. En aquell moment, el consistori va anunciar que, finalitzat el mes del període d’al·legacions, en tres mesos es retiraria l’amiant de l’edifici, antiga fàbrica de Norma Còmics.

Amb tot, els veïns indiquen que mesos més tard van ser informats que el propietari de la nau havia encarregat una inspecció privada que negava l’existència d’amiant a les seves instal·lacions. La situació es va encallar i, actualment, continuen les obres d’adequació per convertir l’espai en una instal·lació esportiva, sense un informe públic on s’analitzi la presència d’amiant, “que podria afectar greument la salut d’infants i persones adultes”, denuncia el veïnat.