Acord per les terrasses: mantenir horaris i que els sous no baixin de 1.000€

ERC i el Gremi de Restauradors arriben a un acord per modificar l'ordenança de terrasses

0
839
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Barcelona i el Gremi de Restauració de la ciutat han arribat a un acord per modificar l’ordenança de terrasses. L’acord parteix de la proposta de mínims plantejada pel gremi a mitjan de juliol i incorpora nous condicionants “per assegurar treball de qualitat al sector, una bona convivència amb els veïns i el dret ciutadà a l’espai públic”. Contempla que els empleats que atenen les terrasses no cobrin menys de 1.000 euros mensuals i que es compleixi el conveni col·lectiu; que es garanteixi l’accessibilitat per als discapacitats i que es mantinguin els horaris actuals enlloc d’ampliar-los com el gremi havia reclamat. El gremi ha incorporat les esmenes d’ERC a la seva proposta i la intenció és que tant el govern municipal com la resta dels partits de l’oposició se sumin a l’acord.
El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, s’ha mostrat satisfet per un acord “basat en el foment de l’ocupació i la creació de llocs de treball de qualitat”. El republicà ha assegurat que l’acord “beneficiarà la ciutat” i ha destacat l’actitud oberta i dialogant del Gremi de Restauració. Bosch ha convidat a la resta de forces a buscar solucions similars.

“Celebrem l’exercici de responsabilitat dels republicans, que han simplificat les seves peticions per possibilitar l’entesa amb el sector”, explica Roger Pallerols, president del Gremi de Restauració.

FER UN COMENTARI