Acord per les terrasses: mantenir horaris i que els sous no baixin de 1.000€

ERC i el Gremi de Restauradors arriben a un acord per modificar l'ordenança de terrasses

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Barcelona i el Gremi de Restauració de la ciutat han arribat a un acord per modificar l’ordenança de terrasses. L’acord parteix de la proposta de mínims plantejada pel gremi a mitjan de juliol i incorpora nous condicionants “per assegurar treball de qualitat al sector, una bona convivència amb els veïns i el dret ciutadà a l’espai públic”. Contempla que els empleats que atenen les terrasses no cobrin menys de 1.000 euros mensuals i que es compleixi el conveni col·lectiu; que es garanteixi l’accessibilitat per als discapacitats i que es mantinguin els horaris actuals enlloc d’ampliar-los com el gremi havia reclamat. El gremi ha incorporat les esmenes d’ERC a la seva proposta i la intenció és que tant el govern municipal com la resta dels partits de l’oposició se sumin a l’acord.
El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, s’ha mostrat satisfet per un acord “basat en el foment de l’ocupació i la creació de llocs de treball de qualitat”. El republicà ha assegurat que l’acord “beneficiarà la ciutat” i ha destacat l’actitud oberta i dialogant del Gremi de Restauració. Bosch ha convidat a la resta de forces a buscar solucions similars.

“Celebrem l’exercici de responsabilitat dels republicans, que han simplificat les seves peticions per possibilitar l’entesa amb el sector”, explica Roger Pallerols, president del Gremi de Restauració.