Uns 392 abonats continuen sense llum a Catalunya a causa del temporal

Un total de 392 abonats continuen sense llum a diversos municipis catalans per les avaries que ha provocat la borrasca Filomena segons les dades d’aquest dilluns a les 7.00 hores, han informat Endesa i Protecció Civil de la Generalitat.

Entre els municipis amb més afectacions a la xarxa elèctrica es troben les localitats tarragonines de Capçanes (288 abonats), Falset (19), l’Ametlla de Mar (18), el Molar (18), Arnes (11), Marçà (11).

Durant tota la nit i matinada s’ha treballat per resoldre les incidències i col·locar grups electrògens a Caseres, el Lloar, el Masroig, els Guiamets, la Bisbal de Falset, el Molar (Tarragona)i Montferrer i Castellbò (Lleida); i s’han instal·lat un total de 18 grups d’electrògens.

Endesa ha informat que l’acumulació de neu de diumenge “va dificultar molt i va fer impossible accedir a alguns punts de maniobra”, però ha destacat que a la tarda van resoldre bona part de les incidències i es van reduir les afectacions.

Durant l’episodi s’han activat 156 equips i un dispositiu d’unes 370 persones, entre les quals personal de camp, tècnics i dels centres de control, i s’ha treballat en coordinació amb el Cecat i els ajuntaments per obrir l’accés a les instal·lacions i prioritzar l’alimentació dels subministraments.