Unes 6.500 persones opositen per a 282 places de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Un 30% dels aspirants són dones i s'introdueix una prova voluntària d'anglès que suma punts

Unes 6.500 persones s’examinen aquest dissabte en les oposicions a 282 places de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Dels inscrits, el 30% són dones. És el percentatge de candidates a Guàrdia Urbana més gran de la història de la policia barcelonina i també és la primera convocatòria que introdueix la quota del 40% de dones a la plantilla amb l’objectiu de pal·liar l’actual desequilibri al cos, on ara les dones agents només són un 14%.

També es tracta de la convocatòria d’oposicions més gran en nombre de places de la història, segons ha destacat el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. “Esperem que anem fent passes per tenir una Guàrdia Urbana més dotada i que pugui prestar un millor servei”, ha dit.

Els exàmens es fan al Pavelló 2 de la Fira a l’Hospitalet de Llobregat, la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona i la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Una de les novetats enguany és la introducció d’una prova d’anglès, que tot i que és voluntària suma punts. Segons Collboni, es tracta d’un fet “fonamental” en una ciutat com Barcelona, on els agents atenen persones de moltes nacionalitats.

Els aspirants realitzen aquest dissabte la primera prova (cultural i teòrica), segona prova (tests d’aptitud), tercera prova (coneixements de llengua anglesa) i primera part de la sisena prova (tres qüestionaris corresponents a la prova de personalitat i competències) de la fase selectiva, d’acord amb les bases de la convocatòria.

Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Gerència de Recursos de l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Barcelona, han elaborat un protocol per tal que els exàmens es facin amb les màximes garanties de seguretat, com ara una distància mínima entre candidats.

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha posat en valor tota la logística per organitzar les oposicions en temps de pandèmia i fer els exàmens amb totes les garanties.

Batlle ha destacat també el compromís de l’Ajuntament durant el mandat per anar dotant d’efectius el cos i ha recordat que tot i la pandèmia s’han fet promocions de comandaments. Tot plegat, ha resumit, per millorar els estàndards de seguretat a Barcelona.

El compromís per aquest mandat és una promoció d’uns 250 agents nous cada any, fins arribar al miler.