Unes 50 persones reclamen la reobertura dels “escape rooms” a Barcelona

Unes 50 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar la reobertura dels “escape rooms” de Catalunya, i han alertat que la seva situació és “insostenible” a causa de la crisi del coronavirus.

En un manifest, el sector ha recordat que la majoria dels “escape rooms” van invertir “esforços i capital per adaptar els negocis a les demandes sanitàries” que exigien les autoritats en relació amb el coronavirus.

Així mateix, han criticat la “insuficiència” dels ajuts econòmics, en contractació i en mesures per fer front a les despeses, i han assegurat que la crisi ha provocat el tancament de més del 30% de les empreses que s’hi dediquen a Catalunya.

Han explicat que, a les instal·lacions, s’hi ha d’assistir amb cita prèvia i que es limita l’accés a sis persones. A més, després de cada grup es desinfecten, i els participants, el personal i els propietaris estan obligats a dur mascareta i rentar-se les mans amb gel desinfectant.

En aquest sentit, han reclamat la reobertura immediata dels seus negocis; que se’ls consideri lleure majoritari; que es creï un pla sectorial pels “escape rooms”, i que es revisin els ajuts per a la reducció del lloguer dels locals.

Els participants de la protesta, que ha tingut lloc aquest dilluns a les 11 hores, anàven vestits amb roba fosca i pancartes, i s’han estirat davant la Generalitat.