Una trentena de galeries i més de 70 artistes participaran a la Barcelona Gallery Weekend

La fira compta amb espais expositius de L’Hospitalet de Llobregat, Santa Margarida i els Monjos i Sitges

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Usuària interactuant amb 'Echo' a la Galeria Dilalica dins del Festival Barcelona Gallery Weekend. Visita a la exposició 'Interferencias', de Serafi?n A?lvarez, Karlos Gil y Lu?a Cordech & Llui?s Nacenta. ACN

La 7a edició del Barcelona Gallery Weekend aterra a la capital catalana del 15 al 19 de setembre. La cita artística anual tindrà lloc a Barcelona i a altres punts de la demarcació, amb la inclusió de galeries de L’Hospitalet de Llobregat, Santa Margarida i els Monjos i Sitges. Aquest any hi participen un total de 33 galeries i més de 70 artistes.

La fira també posa en marxa un pla d’assessoria personalitzada, ‘Artévete’, per “tal de guiar a les persones a l’hora d’adquirir obres d’art”, segons ha explicat la directora del Barcelona Gallery Weekend, Susanna Corchia, en la roda de premsa de presentació aquest dimarts.

Corchia ha explicat que amb el renaixement de nous projectes a la ciutat o amb la tornada de galeries com Galeria Alegria es demostra que el sector “no està tan malament” i que el Festival Barcelona Gallery Weekend cada vegada agafa més “credibilitat”.

La directora del Barcelona Gallery Weekend també ha assegurat que hi veu un projecte coral amb molta pluralitat de veus “molt interessant” i creu que hi ha projectes diversos, que aborden des de línies de temàtica sexual i de gènere fins as projectes en relació al Sida o a la homosexualitat o de feminisme i reivindicació.

El Barcelona Gallery Weekend presenta un programa dirigit al públic general i totes les exposicions són lliures i gratuïtes. La fira també té una vessant professional i els dies 15, 16 i 17 de setembre hi ha activitats específicament dissenyades per al sector.

També es manté respecte l’any passat les visites guiades a les galeries per a famílies amb nens i nenes entre 8 i 12 anys. La iniciativa va començar l’any passat i “com que hem vist que va funcionar bé, hem decidit tornar a organitzar-les aquest any”, ha explicat la directora. Les visites estaran a càrrec de de la comissaria independent Alexandra Laudo. A banda, Carles Taché organitza ‘Petit Taché’ per a nens a partir de 5 anys i la galeria Alalimón organitza un laboratori artístic per a nens entre 5 i 12 anys.