L’IEI de Lleida suspèn la segona jornada de neteja de les pintades a la façana

L'aplicació d'un decapant i aigua a pressió no garanteix l'eliminació de la capa profunda de pintura sobre la pedra

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) buscarà altres tècniques per acabar de netejar les pintades que van aparèixer dissabte a la façana de l’edifici d’aquesta institució depenent de la Diputació de Lleida, situat a la plaça Catedral de la capital del Segrià. D’aquesta manera, es pretén garantir que no quedin restes de pintura a la vegada que no es malmet la pedra de la façana.

En aquest sentit, s’ha suspès la segona jornada de neteja prevista per dimecres. Des de l’IEI han explicat que l’actuació iniciada aquest dimarts pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lleida consistent en l’aplicació d’un decapant i aigua a pressió no permet garantir l’eliminació de la capa profunda de la pintura sobre la pedra.

Les pintades aparegudes dissabte, coincidint amb la Diada, anaven dirigides als partits independentistes i s’hi podia llegir ‘ERC, JxCat i CUP no ens representen ni com a poble ni com a classe’ i ‘Organitzem la revolució necessària’. Diversos partits polítics i entitats van criticar aquestes pintades i van lamentar que fan “malbé” el patrimoni de la ciutat.