Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Un nou símptoma de la Covid: el creixement de la llengua

Avatar photo

Un estudi de l’hospital públic La Paz, de Madrid, realitzat amb pacients de la primera onada de la pandèmia, revela alteracions a la llengua com un nou símptoma de la covid-19 que consisteix en augment de la grandària de la llengua i altres lesions com una depapil·lació associada a la pèrdua del gust.

Es tracta d’un estudi pioner a nivell mundial realitzat per professionals de l’hospital i d’Atenció Primària i del Servei Madrileny de Salut, que ha estat publicat per la revista British Journal of Dermatology, informa la Comunitat de Madrid aquest dimarts en una nota de premsa.

La investigació «Prevalença de manifestacions mucocutànies, troballes orals i palmoplantars» va ser feta amb 666 pacients ingressats amb covid a l’abril de 2019 a l’hospital temporal habilitat al centre firal de Madrid IFEMA, als qui els va ser examinada la pell i la mucosa oral.

El símptoma «llengua Covid», diu la nota, pot ser signe de coronavirus, unit a febre o tos, i pot facilitar la detecció precoç de la infecció.

La llengua covid consisteix en un augment de la grandària de la llengua i altres lesions linguals com una depapil·lació en pegats, és a dir, zones més llises i que s’associen en moltes ocasions a la pèrdua del gust.

Segons l’estudi, un altre símptoma d’infecció són les «alteracions als palmells de les mans i a les plantes dels peus, en concret una sensació de cremor i rojor seguit, en algunes ocasions, per una descamació o l’aparició d’unes petites taques molt característiques».

La investigació, liderada pel Servei de Dermatologia de La Paz i en la que van participar vuit metges d’atenció primària, conclou que el 25% dels malalts de covid van presentar alteracions a la llengua i boca, i fins al 40% en palmes i plantes.

La investigació suposa «un avanç en la detecció precoç de coronavirus, ja que afegeix als símptomes ja descrits com a evidència científica el relacionat amb alteracions a la llengua, palmes i plantes».

Els autors conclouen que la cavitat oral «es pot alterar per la malaltia covid-19, l’edema lingual amb papilitis lingual transitòria en forma d’O o la glositis amb depapil·lació en pegats són signes molt característics, igual que la sensació de cremor en la cavitat oral».

L’estudi ha estat liderat per la dermatòloga Almudena Nuño González, del Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari La Paz, amb la participació d’altres especialistes d’aquest servei i de metges de família.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Hospital Sant Joan reprèn les xerrades informatives de futures mares i pares

Notícia següent

Pau Ricomà presenta les actuacions que ha dut a terme l’Ajuntament pel 14-F

Notícies relacionades