Diumenge, 27 d'abril de 2025
És notícia

Un grup d’estudiants ocupa el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona

Les Assemblees de la Facultat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han ocupat aquest dilluns el rectorat del centre, segons ha informat en un comunicat i en les xarxes socials el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Exigeixen “blindar el dret a l’educació”, especialment en el context de la crisi sanitària i econòmica del coronavirus i, en un manifest, acusen l’equip de govern de la universitat de no haver estat a l’alçada de les circumstàncies.

En aquest sentit, han criticat que el model híbrid de docència de la UAB, amb classes virtuals i activitats presencials, situa els alumnes “en una posició d’absurda dependència” perquè han de pagar pisos o transport per anar cada dues o tres setmanes a fer pràctiques o exàmens.

Han censurat “la insuficiència” de la Universitat per oferir unes mesures d’adaptació i flexibilització adequades a les diferents realitats dels estudiants, en matèria d’avaluació i de taxes o docència.

“Malgrat la situació de crisi sanitària, ens trobem amb una nul·la flexibilització de cara a les avaluacions finals, que seran presencials malgrat que més de la meitat del semestre s’ha fet virtualment”, han manifestat els estudiants.

Per tant, aposten per una “presencialitat segura”, amb les mesures d’higiene i prevenció a les aules i altres equipaments de la universitat, i aquest mateix dilluns han presentat quinze demandes al rectorat de la UAB.

Entre les peticions dels estudiants, destaquen la de flexibilitzar els períodes d’entrega dels treballs i la de “no augmentar el volum de treball” dels estudiants, que asseguren que s’ha multiplicat amb la no presencialitat de les classes.

També reclamen el “dret a més d’una convocatòria” en els exàmens, garantir espais segurs per estudiar a la universitat i continuar la docència en línia, i eliminar l’assistència a classe com un percentatge de la nota final, entre altres.

Han assegurat que les seves demandes “recullen la veu de centenars d’estudiants i que, en el context actual, són imprescindibles per garantir que cap estudiant es queda despenjat per la seva situació personal, econòmica o social”.

El SEPC ha indicat que els representants de l’estudiantat ja han fet una primera reunió amb l’equip del rectorat, que esperen una resposta, i ha afirmat: “Ens quedarem el temps que calgui fins que escoltin la nostra veu i apliquin les demandes”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desallotgen una discoteca de Reus amb més de 200 persones sense mascareta

Notícia següent

Sanitat preveu “aturar el cop” de la Covid al febrer

Notícies relacionades