Torna la fira per a la comunitat internacional resident a Barcelona

Amb 70 expositors i una previsió de 3.000 visitants

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
La Barcelona International Community Day torna el 23 d’octubre de forma presencial després de l’edició virtual del 2020. La fira per a la comunitat internacional que viu a la capital catalana i tothom qui hi vulgui connectar, organitzada per l’Ajuntament, se celebrarà al Museu Marítim i amb accés gratuït, on s’hi esperen 3.000 assistents. El consistori busca que els estrangers residents a la ciutat facin “d’ambaixadors” de Barcelona.
En paraules del Comissionat de Promoció de Ciutat, Pau Solanilla, a l’ACN, es busca que se sentin “part del projecte” del municipi. La cita inclourà 50 activitats i 70 expositors, com ara empreses, entitats, escoles internacionals i associacions, amb Catalan News com a un dels mitjans col·laboradors.
Solanilla ha subratllat el pes de la comunitat internacional a la capital catalana ja que “un 21% de residents tenen un passaport estranger” i “un 27% van néixer en altres països del món”. Amb el lema ‘Back to (net)work!’, la setena edició presencial de la fira és “una oportunitat” per “fer networking” i “dinamitzar la comunitat internacional”, segons el representant municipal. Solanilla creu que “el talent internacional” ha de contribuir al projecte de reactivació econòmica de l’Ajuntament, el Barcelona Green Deal.

Així, els organitzadors del Barcelona International Community Day (BICD) esperen que la cita no sigui només un espai de recepció i trobada per als nouvinguts, sinó també una concentració de talent, emprenedoria, idees i projectes arribats a la ciutat des de l’exterior. La mostra no només inclourà els expositors, sinó també un punt de vacunació Covid-19 per tal de facilitar aquest servei a les persones expatriades que hi assisteixin.

L’esdeveniment s’ha presentat al Pavelló Mies van der Rohe aquest dimarts, amb la presència de Solanilla, el Director de Promoció de la Ciutat, Mario Rubert; i Judith Romera, també de Promoció de Ciutat. El centenar d’assistents han participat d’una visita a l’edifici, d’una activitat de ‘networking’ i d’un cocktail per cloure l’acte.

En la darrera edició presencial, l’any 2019, al BICD es van inscriure 4.023 persones de 133 països. D’ells, el 69% hi assistia per primera vegada i un 76,7% eren estrangers. Un 64% d’assistents portaven menys de tres anys vivint a la ciutat. En l’edició d’enguany, que obrirà portes el 23 d’octubre a les 10 del matí, es combinaran les activitats presencials i les virtuals que es desenvoluparan entre les 10:30 del matí i les 7 de la tarda, amb tallers, taules rodones, conferències, càpsules informatives, activitats i espais participatius. L’accés és gratuït però caldrà registrar-se prèviament a internationalcommunityday.barcelona.cat.

Hi haurà més de 50 activitats, dividides en diferents àmbits, com ara informació i serveis quan algú acaba d’instal·lar-se a Barcelona, eines per desenvolupar la carrera professional o per invertir i fer negocis, recursos per conèixer els atractius de la ciutat i descobrir l’oferta cultural, activitats infantils i tallers per potenciar el ‘networking’ entre els assistents.

La fira comptarà amb la presència de més de 70 expositors, que es distribuiran en estands i punts d’informació i representaran àmbits tan diversos com les relacions professionals i de negocis, els serveis culturals i educatius, les relacions en l’àmbit social i cultural, les activitats esportives i de lleure, els serveis immobiliaris i de trasllat, els serveis de reclutament i gestió del talent, els serveis financers, legals i empresarials, els serveis d’idiomes, la comunicació i els mitjans de comunicació, o les assegurances i serveis mèdics o de salut.