Nova agressió homòfoba al metro de Barcelona

El jove ha patit una lesió sota l'ull i ha hagut de ser traslladat al Cap de Ciutat Vella on, segons ell, li han fet 6 punts de sutura

@ObservatoriLGTBIfobia
Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones acusades d’un delicte de lesions per un presumpte atac a un noi a l’estació de metro d’Urquinaona, a Barcelona. Segons la policia catalana, els fets han tingut lloc cap a les sis de la matinada i han estat denunciats tant per la mateixa víctima com per l’Observatori contra l’Homofòbia que han denunciat que es tracta d’una “agressió homòfoba”. El jove ha denunciat que ha patit una lesió sota l’ull i que li han hagut de fer sis punts de sutura. Fins al lloc s’ha desplaçat una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha evacuat la víctima al CAP de Ciutat Vella.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha celebrat la “ràpida i efectiva actuació contra la violència” que ha fet la policia catalana i ha subratllat que “cal fer front a la impunitat i denunciar les agressions”.

La víctima ha detallat a través de les xarxes socials que els fets han passat cap a les sis del matí quan es dirigia cap a la feina en metro. Un grup de quatre joves li ha començat a fer la guitza fins que ha decidit canviar de lloc. Amb tot, l’assetjament ha seguit i quan la víctima ha preguntat què passava un dels suposats agressors li ha contestat que li digués “d’home a home” i ha afegit en to de mofa: “clar, com que tu no ets un home, ets un maricó”.

Davant d’això, l’agredit ha demanat ajuda a través dels intèrfons del vagó, que no li han solucionat el problema. Poc després ha baixat a l’estació d’Urquinaona, on els joves l’han atacat per darrere, l’han fet caure a terra i li han donat cops de peu quan pujava les escales.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu rebuig envers l’atac homòfob. “No podem permetre ni normalitzar que agressions com aquesta passin a Barcelona”, ha denunciat, tot afirmant el seu propòsit de lluitar “tant per evitar-les com perquè no quedin impunes”.

Per la seva part, el tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha assegurat que el consistori farà “tot el possible perquè els fets no quedin impunes”. “No podem naturalitzar-ho i quedar-nos de braços plegats”, ha exclamat.

En la mateixa línia, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha anunciat que “el govern, amb l’Observatori contra l’Homofòbia, està fent seguiment del cas” per “prestar suport a la víctima i que l’agressió no quedi impune”. Alhora, ha posat en valor la “diversitat i convivència” del districte de l’Eixample, on la “LGBTI-fòbia no té cabuda”, ha reblat.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, també ha expressat el seu suport a la víctima i ha agraït als Mossos la seva “ràpida actuació”. A més, ha instat a “seguir lluitant contra la LGTBI-fòbia des de tots els fronts”.

Seguint el mateix fil, el president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que “la LGTBI-fòbia, el masclisme o la xenofòbia són xacres que com a societat democràtica no podem tolerar”.

Tot i que a la policia catalana no li consta que la víctima hagi presentat una denuncia formal dels fets, ha explicat que té la voluntat de fer-ho.