Vaga indefinida d’Eulen amb tranquil·litat en els controls de seguretat al Prat

La Guàrdia Civil ha reforçat la seva presència als filtres de seguretat

Les primeres hores de vaga indefinida en els controls de seguretat de l’Aeroport del Prat estan transcorrent amb normalitat i al voltant de les vuit del matí no es registraven cues de viatgers als filtres per accedir a la zona d’embarcament. L’aturada compta amb uns serveis mínims del 90% i amb el reforç d’efectius de la Guàrdia Civil amb l’objectiu d’assegurar l’ordre i evitar que es tornin a repetir les aglomeracions de les darreres setmanes. Aquest diumenge, va tenir lloc una altra votació en assemblea dels treballadors de l’empresa per sotmetre a votació la proposta de la Generalitat, mediadora en aquest conflicte laboral, d’un increment salarial de 200 euros mensuals per 12 pagues però va ser rebutjada per 150 vots en contra, només 36 a favor i un vot nul.

A la sortida de l’assemblea d’aquest diumenge, els treballadors van recordar que el plus de sou que ha generat la polèmica dels darrers dies és “només” un dels nou punts de l’acord proposat per mediació de treball. Es tracta d’un increment que substituiria els 98 euros dels complements de sou Aena 1 i Aena 2 que ara ja cobren els vigilants dels accessos –només els que van ser subrogats respecte l’anterior empresa-, com també el cobren altres treballadors de diferents serveis de l’aeroport.

A banda de la qüestió salarial, la proposta plantejada pel Departament de Treball també recollia millores estructurals. Per exemple, la incorporació d’una cinquena persona a cada grup de quatre treballadors que ara hi ha a cada filtre de seguretat, així com també un reforç de personal en època estival. Segons va explicar l’assessor dels treballadors, la plantilla està a favor d’aquestes millores però exigia més concreció a la Generalitat perquè considera que no queden recollides de forma suficientment clara a la proposta escrita.