Una vaga de taxistes deixarà Barcelona sense servei aquest dijous

Totes les organitzacions sindicals del taxi amenacen en ''col·lapsar'' la capital catalana si s'autoritza l'entrada de 3.000 nous conductors

Barcelona es quedarà sense taxis aquest dijous entre les vuit del matí i fins les vuit de la tarda per secundar la vaga convocada per l’organització sindical ‘Elite’ i seguida per la resta d’organitzacions del sector, segons ha confirmat Alberto Álvarez, ‘Tito’, un dels portaveus d”Elite’. Els taxistes han anunciat que en el transcurs de la jornada faran una manifestació que sortirà a les 10 del mati des de l’Arc del Triomf fins el Parlament, on volen ser rebuts pels representants dels grups parlamentaris, i posteriorment seguiran la marxa fins a la Plaça Sant Jaume on reclamen ser rebuts per l’alcaldessa Ada Colau. Álvarez ha recordat que el motiu de la marxa és evitar l’entrada de 3.000 nous conductors del sector de lloguer de cotxes amb conductor i en cas de no aconseguir-ho ha amenaçat en ”col·lapsar” Barcelona amb els 10.000 cotxes que fan de taxi.

Alberto Álvarez ha assegurat que els taxistes tenen ”por” de perdre tot el marc que regula l’activitat del taxi amb l’entrada de 3.000 nous conductors si s’autoritza aquest increment de permisos de vehicles de lloguer amb conductor.

En la vaga d’aquest dijous hi ha previst que puguin funcionar com serveis mínims i durant tot el dia els cotxes adaptats a persones amb discapacitats.

El portaveu d”Elite’ ha manifestat que amb l’entrevista que volen mantenir amb Ada Colau volen demanar que l’Ajuntament faci un estudi de l’impacte que podria suposar per la capital catalana l’entrada d’aquests 3.000 cotxes nous i es comprometi a no deixar operar als 3.000 nous conductors del sector de cotxes de lloguer amb conductor.

Álvarez vol que els grups del Parlament i de l’Ajuntament ”tutelin” al sector del taxi davant un col·lectiu empresarial desregulat on no hi ha normativa laboral de qualitat que reguli la seva activitat.

El representant d”Elite’ assegura que és el moment de deixar de banda les ”paraules” i passar als ”fets” que han d’impedir les intencions del Ministeri de Foment d’autoritzar aquests 3.000 nous permisos.

En cas de no aconseguir frenar aquests nous permisos, Álvarez ha amenaçat que els més de 10.000 taxis que hi ha a Barcelona ”col·lapsaran” la ciutat amb diferents mobilitzacions a diversos punts estratègics de la ciutat.

Álvarez ha recordat que diferents ràtios de la Unió Europea indiquen que a Barcelona sobren en aquests moments uns 2.500 taxistes i que per tant afegir 3.000 cotxes més suposaria la fi del sector del taxi a la capital catalana.