La Generalitat aprova el projecte urbanístic de l’Espai Barça

Avatar photo

El projecte inclou la remodelació integral del Camp Nou i la construcció d’un nou Palau Blaugrana en el terrenys que actualment ocupa el Miniestadi, que es trasllada a Sant Joan Despí

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el comissionat del projecte de l’Espai Barça, Jordi Moix, s’han trobat avui a les oficines del club de futbol per valorar la recent aprovació del projecte urbanístic de l’Espai Barça.

La Subcomissió d’urbanisme del municipi de Barcelona va aprovar definitivament, el passat 15 de maig, la necessària modificació del Pla general metropolità (PGM) i el conseller Calvet va signar l’aprovació recentment i avui s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

La modificació del PGM va ser promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, que la va ratificar el passat mes d’abril. Ara, el Departament li dona resposta després d’un procés de treball amb el consistori i el propi club.

Una vegada finalitzada la tramitació administrativa de la modificació, el Barça pot endegar els projectes d’urbanització i reparcel·lació i, posteriorment, sol·licitar les llicències de construcció. L’objectiu del club és iniciar les obres l’estiu del 2019.

Obertura a la ciutadania i noves edificacions

Aquesta modificació del PGM, que abasta un àmbit de 28,63 hectàrees de superfície, preveu la remodelació integral i modernització del conjunt d’instal·lacions que el Futbol Club Barcelona té actualment al districte de les Corts de Barcelona. El projecte té una ferma voluntat de millorar la permeabilitat i integració de les instal·lacions en el barri barri, així com d’ordenar la mobilitat, amb la previsió d’aparcaments soterrats, tant per a vehicles privats com per a autocars.

A grans trets, es proposa la remodelació integral i modernització del Camp Nou i l’obertura a la ciutadania de l’espai lliure que l’envolta. Aquesta operació comportarà l’enderroc de les edificacions i instal·lacions actuals següents: Palau Blaugrana, pista de gel i oficines del club, pont sobre el carrer d’Arístides Maillol, edifici Boulevard i rampes d’accés a l’estadi. També s’enderrocarà l’edifici d’habitatges situat a la cantonada amb Travessera de les Corts.

Es preveu el trasllat del Miniestadi a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí, i la seva substitució per un nou Palau Blaugrana que s’ajustarà a la normativa esportiva i federativa actuals. Igualment, es construirà un nou pavelló poliesportiu annex que acollirà les activitats de les seccions de hoquei, handbol i futbol sala, entre d’altres.

A més, es contempla la creació d’una nova àrea de centralitat urbana amb dues noves edificacions amb façana al carrer d’Arístides Maillol de 28.000 m2 de sostre. Acolliran usos com oficines, hotel, botiga i oferta gastronòmica. Una tercera edificació amb 17.600 m2 de sostre es destinarà a oficines i serveis directament vinculats al club.

Entorn a l’accés principal al Camp Nou, es preveu la centralització i millora d’accessos al museu, a la botiga del Barça i a les noves instal·lacions de restauració vinculades al club. Addicionalment, sota les grades de l’estadi s’ubicaran dues noves àrees de restauració i comerç amb un règim de funcionament independent de l’activitat diària del FCB.

Obertura a la ciutat

El projecte dona una gran rellevància a la integració de les instal·lacions esportives al barri i l’eliminació de l’efecte barrera que comporten actualment algunes d’elles, tot incrementant l’espai lliure per a ús ciutadà.

Així, es crearan dues grans zones verdes als carrers Cardenal Reig i Arístides Mallol, en continuïtat amb altres espais lliures de més enllà de l’àmbit. A més, es modificarà el traçat del carrer Arístides Mallol, que guanyarà zona verda amb l’enderroc del Miniestadi. D’altra banda, es construiran aparcaments soterrats per absorbir la mobilitat que genera aquest pol d’equipaments esportius.

Finalment, part dels espais que rodegen el Camp Nou i que fins ara estaven tancats s’obriran a la ciutadania, sumant-se a la pràctica a la xarxa d’espais lliures. En conjunt, el sòl públic ocuparà el 40% de la superfície de l’àmbit, guanyant més de 8.900 m2 respecte la situació actual.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

300 estudiants d’ESO i Batxillerat de Cambrils han participat al projecte ‘Els Corresponsals’

Notícia següent

Un advocat de Lleida, a judici, per quedar-se diners dels seus clients

Notícies relacionades