Investiguen una segona amenaça terrorista contra l’estació de Sants

Els Mossos d’Esquadra investiguen una segona amenaça terrorista feta contra l’estació de trens de Sants, a Barcelona, rebuda pocs dies després de l’atemptat a Londres. Com en la del jove de 16 anys detingut per la policia espanyola, els serveis d’intel·ligència de la policia catalana també consideren que és una falsa amenaça gihadista. En tot cas, les dates anunciades ja han passat i per tant tot ha tornat a la normalitat tenint en compte que hi ha alerta antiterrorista de 4 sobre 5.

Segons han explicat fonts policials, paral·lelament a l’amenaça que ha acabat amb la detenció d’un menor per penjar les coordenades de l’estació de Sants al mateix web on s’anunciava l’atac a Westminster, es va rebre almenys una altra amenaça a través d’internet amb el mateix suposat objectiu. Tot i que totes dues es van considerar falses amenaces, es va desplegar un ampli dispositiu especial de seguretat antiterrorista a l’estació, que va ser ben visible. Hi havia agents fortament armats tant a l’interior com als accessos, i l’equip especial d’intervencions en una zona propera.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, no ha volgut donar massa detalls de la resta d’amenaces però ha dit que es van considerar “singulars” pel fet que estaven vinculades als atemptats de Londres per “data, context i metodologia”. Per això, tot i preveure que fossin falses es va reforçar la seguretat, per donar tranquil·litat a la població i per “responsabilitat”. “Sempre que rebem amenaces s’analitzen”, ha explicat. En tot cas, ha dit que en tot moment ha existit “col·laboració policial i institucional”.

El conseller també ha lamentat que “fer amenaces a les xarxes és molt fàcil”, però “qui fa brometes per internet no li sortirà gratis”. Per això, ha dit que el cost del dispositiu policial va ser elevat i el comunicaran a l’Audiència Nacional, tot i que diu que la prioritat no és recuperar-lo.

Així mateix, ha dit que no es pot comunicar a la població totes les amenaces que arriben, perquè podria causar “una alarma ciutadana innecessària” i un “efecte crida segurament pitjor” del que es vol evitar. “No es va témer objectivament que hi hagués supòsit d’atemptat”, ha dit en referència a l’amenaça del jove ara detingut.