El Gran Recapte tanca amb una xifra rècord de 4.656.000 quilos d’aliments

La novena edició del Gran Recapte tanca amb aquesta xifra gràcies a les donacions de la ciutadania i a la participació de més de 30 mil voluntaris

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han tancat el recompte final amb una xifra de 4.656.000 de quilos d’aliments recollits durant la novena edició del Gran Recapte, celebrada els dies 1 i 2 de desembre.

Un any més els Bancs dels Aliments volen agrair la solidaritat i el compromís dels ciutadans i dels voluntaris, ja que aquesta campanya, en benefici de les persones que tenen necessitats alimentàries a Catalunya, és possible gràcies a ells, La xifra és un 7% superior a la de la passada edició, quan es van aconseguir 4.352.000 de quilos donats per la ciutadania, també cal destacar que el valor nutritiu dels aliments donats és superior.

La participació de 30.900 voluntaris ha permès que aquesta campanya hagi arribat a la major part de racons del nostre territori, 369 municipis, que han acollit 2.870 punts de recollida a mercats i supermercats.

La contribució de les cadenes de distribució durant el Gran Recapte és important i es realitza de diverses maneres. Cedint espais als punts de recollida i emmagatzemant els materials necessaris per dur a terme la campanya. Assumint la logística necessària per a que els aliments arribin als Banc dels Aliments o a les entitats benèfiques assignades. Aquesta contribució per a transportar més de 10 mil banyeres aconseguides (contenidors de cartró a on es dipositen els aliments), equival a mobilitzar 350 tràilers de gran tonatge o 5.000 furgonetes arreu de Catalunya. I, finalment, fent una aportació extraordinària de producte en funció de la quantitat recaptada als seus establiments.

Diferents empreses del sector del transport també han contribuït a l’agilització del transport dels aliments recaptats aportant personal i vehicles, així com algunes empreses del sector logístic que han cedit magatzems per poder classificar els productes, és el cas de la nau cedida per ZAL BARCELONA o el pavelló firal cedit per la Fira de Lleida.

Els Bancs dels Aliments catalans volen agrair un any més el suport dels mitjans de comunicació ha estat clau per aconseguir la difusió necessària.

Els aliments recaptats es van començar a repartir el passat dilluns 4 de desembre a través de les 700 entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments i arribaran a 210.000 persones a tot Catalunya.