Els usuaris del metro de Barcelona a l’agost augmenten el 5,3% en relació amb l’any passat

Els viatgers de línies d'autobús a la capital catalana creixen un 3,2%

El nombre d’usuaris de línies de metro de la ciutat de Barcelona a l’agost es va situar en 26,035 milions de persones,0 el 5,3% més que el mateix mes de l’any passat, i el nombre de viatgers que van utilitzar les línies de bus va sumar 13,480 milions de persones, el 3,2% més que fa un any, segon les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Es tracta de les xifres més altes d’usuaris de metro i bus a la capital catalana en qualsevol mes d’agost des de l’any 2012, quan comença la sèrie d’aquest centre estadístic espanyol. L’increment de passatgers a Barcelona tant en bus com en metro a l’agost coincideix amb descensos a la ciutat de Madrid del -8,8% i del -0,9%, respectivament.
El nombre de passatgers en línies de transport urbà a tot el territori català a l’agost suma 18,702 milions de passatgers, el 4,2%, l’increment percentual més alt de tot el territori de l’Estat, únicament per rere de l’augment del 4,8% de Canàries.

El nombre de passatgers en línies de bus urbanes a la Comunitat de Madrid va caure a l’agost el 7,5% mentre que de mitjana a l’Estat el descens va ser del 0,3%.

A tot l’Estat, 301,7 milions de persones van utilitzar a l’agost el transport públic en general, amb un increment del 2,3%.

El transport interurbà a l’estat espanyol a l’agost va tenir 96,5 milions de passatgers, el 3,5% més. Destaca l’augment del 8,8% dels usuaris de rutes aèries, el 5,1% més de viatgers de tren, el 3,7% més en AVE i el 2,1% més en línies de bus interurbanes.