Els barcelonins inunden les terrasses el primer diumenge de fase 1

En molts casos han hagut d'esperar per poder seure

Aspecte d'un xiringuito de la platja de la Barceloneta aquest matí. ACN

Després de dos mesos i mig de confinament gairebé absolut o de sortides permeses només per passejar o fer esport, els barcelonins han inundat aquest diumenge les terrasses de la ciutat per recuperar l’arrelada costum de prendre el vermut fora de casa i treure’s les ganes de sobre.

Aquest diumenge, 31 de maig, és el primer que viu la ciutat en la fase 1 de la desescalada, en què obren les terrasses i, per tant, un pot anar al cambrer i demanar-li una tapa i un vermut, o un refresc o qualsevol altra beguda, és clar.

A l’hora de l’aperitiu, les terrasses de moltes zones, sobretot de barris que acostumen a ser molt concorreguts, com el de Gràcia i la Barceloneta, s’han omplert de enyorats consumidors del vermut.

El bon temps ha empès molts cap al litoral, ja tocant fins i tot platja, als xiringuitos que acaben d’obrir i que han pogut penjar el cartell de ple.

En aquestes instal·lacions, els diumengers anaven fins i tot en banyador, tot i que encara no està permès capbussar-se a l’aigua a la fase 1, i s’han vist imatges de retrobaments, en què no sempre es respectava la distància de seguretat ni l’ús de mascaretes.

En molts casos, com va passar el primer dia d’entrada en marxa de la fase 1, han hagut d’esperar per poder seure, tot i que la majoria ha assumit ja que les cues (al bar, al súper o a la farmàcia) són una de les principals característiques de la “nova normalitat”.