Detenen un matrimoni per explotar sexualment una nigeriana

Li van proposar venir a l'Estat per treballar i un cop aquí li van dir que s'havia de prostituir per pagar els 25.000 euros del viatge

 Els Mossos d’Esquadra amb col·laboració amb la Guàrdia Urbana van detenir el 20 de març un matrimoni nigerià que van portar a Barcelona una dona de la seva nacionalitat per explotar-la sexualment sota amenaces. Els arrestats són un home de 56 anys i una dona de 39 acusats d’un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual. Segons un comunicat de la policia espanyola, la parella li va proposar a la víctima venir a l’Estat per treballar i un cop aquí li van dir que s’havia de prostituir per pagar els 25.000 euros del viatge. Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona el dia 21 de març i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a la dona i llibertat amb càrrecs per a l’home.

Els fets es remunten a finals de l’any passat, quan els investigadors del Grup de Tràfic d’Éssers Humans de la DIC de Barcelona i del Grup de Tràfic d’Éssers Humans de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella van tenir coneixement que un matrimoni d’origen nigerià explotava sexualment una noia de la mateixa nacionalitat.

La víctima havia estat captada a Nigèria, on li havien ofert treballar en feines de neteja a l’Estat espanyol. Ella va acceptar i l’organització va traslladar la noia des del seu país natal fins a Barcelona. La jove va viatjar amb altres persones en vehicle des de Nigèria a Líbia i d’aquest país fins a Itàlia en pastera.

Durant tot el trajecte fins a Barcelona va haver de lluitar i defensar-se per tal de no ser víctima d’agressions sexuals. La noia va arribar a una estació d’autobusos de la capital catalana, on la va recollir un home que la va portar al seu pis situat al districte de Nou Barris, on li van assignar una habitació.

Un dia després d’arribar a Barcelona va rebre una trucada d’una dona nigeriana, que era la parella de l’home que l’havia anat a buscar a l’estació el dia abans, que li va dir que passarien a recollir-la per anar a treballar sense especificar-li de què.

La va anar a buscar una altra dona, que la va traslladar a la Rambla. Un cop allà li va dir que havia d’exercir la prostitució i li va ensenyar com ho havia de fer. Durant una setmana la noia es va negar a fer-ho. Davant d’això, la van amenaçar de matar-la perquè havia de pagar el viatge fins a Barcelona que costava 25.000 euros. Finalment, la jove va accedir a prostituir-se i a entregar els diners que guanyava al matrimoni.

Paral·lelament, l’home del matrimoni va dir a la noia que un familiar seu havia rebut diverses amenaces perquè pagués el deute de 25.000 euros. Concretament, volien obligar a aquest parent a fer una mena de jurament, que a Nigèria té una gran importància i creença popular, que suposa que si el deute o promesa no es compleix la persona que l’ha fet mor.

Amb tota aquesta informació els agents dels dos cossos policials van dur a terme un dispositiu al districte de Nou Barris de Barcelona el 20 de març que va permetre detenir el matrimoni que vivien en el primer pis on havia viscut la víctima. La dona era la que amenaçava a la noia i gestionava els diners que guanyava.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona el dia 21 de març i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a la dona i llibertat amb càrrecs per a l’home.