S’obre la Clariana de les Glòries amb servei de gandules

La gran Clariana es mantindrà oberta cada dia entre les 11 i les 20 hores d’abril a octubre i d’11 a 19 hores de novembre a març

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Clariana de les Glòries s’obre al públic a partir d’aquesta setmana amb un servei de gandules, taules, cadires i para-sols que gestiona una empresa d’inserció laboral que a més de la gestió del mobiliari, també farà tasques d’informació de les futures activitats, funcionament de l’espai i entorns. Es tracta de la segona fase d’obertura d’aquest pulmó verd de la ciutat, un espai d’una hectàrea amb gespa.

Per tant la Clariana restarà oberta a la ciutadania en horari d’11 a 20 hores des del mes d’abril fins a l’octubre i de les 11 a les 19h en horari d’hivern, de novembre a març.

Des d’ara i fins al mes de desembre també es treballarà la proposta de criteris i model de gestió de l’espai que funciona com un equipament a l’aire lliure. Es realitzarà un programa d’activitats de forma conjunta amb les entitats i els equipaments dels voltants apostant per un programa de coproducció.

Aquesta proposta del model de gestió i programació permetrà gaudir d’un conjunt d’activitats periòdiques i de temàtiques diverses. També es prioritzarà una programació de pedagogia i sensibilització en el verd i la biodiversitat, dirigida a la ciutadania en general, però també per a escoles i instituts. Un cop finalitzi la definició del model i programació, es preveu que les activitats comencin de forma regular a partir d’inicis de l’any vinent.

Prova pilot d’activitats durant l’estiu

Aquest estiu s’ha realitzat una prova pilot per al desenvolupament d’activitats en aquest espai. Durant els mesos de juliol i agost, la Clariana de les Glòries ha acollit:

    • Suport als casals d’estiu de l’Escola Bressol Municipal Leonor Serrano i l’escola Gaia. Van fer servir l’espai com a zona de lleure i per a algunes dinàmiques concretes. Hi ha participat una cinquantena d’alumnes.
    • Activitats infantils: els dissabtes i diumenges s’han dinamitzat diferents activitats familiars amb jocs i zones d’estada amb diferents passis diaris per mantenir totes les mesures sanitàries. En total, des de juliol fins al setembre, 920 famílies han gaudit d’aquest espai.
    • Tai-Txi: va iniciar-se el mes de juliol i s’ha reprès l’activitat al setembre, amb una vintena de participants. És una activitat organitzada per l’equipament de la Farinera del Clot. Aquest equipament també va organitzar tallers de temàtica concreta com un taller de dibuix i pintura de natura urbana o ioga en família.

La voluntat és donar continuïtat a algunes de les activitats ja realitzades i incorporar-ne de noves a la programació regular. La Clariana està situada al Parc de les Glòries que té una extensió de 20.400 m2 i que compta amb 400 arbres, 175 seients que fomenten els espais d’estada, més d’un quilòmetre de circuit esportiu i una gran zona de jocs infantils.