Set alumnes registren a l’Institut del Teatre la primera denúncia formal contra Joan Ollé

La direcció es reunirà amb els estudiants dimarts que ve

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Un total de set alumnes han presentat davant l’Institut del Teatre (IT) la primera denúncia formal contra el director teatral i ja exprofessor del centre Joan Ollé, en el marc del protocol contra l’assetjament creat el 2018 per la institució.
La carta de denúncia dels estudiants es va enviar la setmana passada a la direcció general, a la responsable del centre i al cap de l’especialitat d’interpretació de l’ESAD, però el registre formal no es va fer fins dilluns, segons ha detallat un dels estudiants a Twitter i ha confirmat ell mateix a l’ACN. La direcció ha emplaçat els alumnes a una reunió dimarts que ve.
L’alumne, que prefereix no fer públic el seu nom en els mitjans de comunicació, assenyala que presumptament OIlé hauria dut a terme “maltractaments, violència verbal”, així com “insinuacions sexuals a companyes”. Per exemple, l’estudiant explica que Ollé va dir a una estudiant que no patís perquè a l’escena que interpretava no se li veien els pits, ja que ell “la mirava tota l’estona i no se li veien”.

D’altra banda, la suposada ebrietat d’Ollé a l’hora d’impartir algunes classes també ha estat assenyalada per l’estudiant, un fet que va traslladar a finals del 2020 a la direcció de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), que va respondre que calia una denúncia per fer fora el professor.

Segons ha detallat l’estudiant en declaracions a l’ACN, el passat dijous van enviar un correu a la directora general, Magda Puyo; a la directora del centre, Montse Vellvehí; i al cap de l’especialitat d’interpretació de l’ESAD, Raimon Molins, que els van dues setmanes després. Amb tot, la publicació diumenge de les denúncies per part d’una vintena d’estudiants va fer que la direcció urgís els estudiants a presentar la denúncia de manera formal, que es va acabar registrant dilluns.

Una vintena de denúncies contra l’assetjament

Una vintena d’alumnes va denunciar al diari ‘Ara’ assetjaments sexuals i abús de poder al centre, que va provocar que Ollé fos apartat de la docència.

De la seva banda, la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a TV3 que el protocol contra l’assetjament a la institució és “magnífic” i que el que ha fallat és l’aplicació. Puyo ha defensat tenia coneixement que les escoles havien treballat en “casos concrets” de denúncies d’assetjament que pensaven que “estaven solucionats” i no tenien l’envergadura que “sembla que tenen”. “Ara ens hem de posar ràpidament i contundent per arreglar tot això”, ha reconegut. La directora afirma que treballen per “corregir els errors” que s’han pogut cometre i no descarta que ho acabin portant a la Fiscalia.