Salut inicia un cribratge als estudiants de la Vila Universitària de la UAB

Després de detectar diversos casos positius

La Conselleria de Salut de la Generalitat farà aquest dijous a la tarda un cribratge per detectar casos asimptomàtics de covid-19 als 1.400 estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que s’allargarà fins divendres.

El departament ha informat en un comunicat que l’acció s’ha posat en marxa perquè s’han detectat diversos casos positius a la Vila, i la universitat ja ha avisat els alumnes que són susceptibles de participar en el cribratge.

El dispositiu requereix una “organització complexa” a diferents nivells, tant per muntar i preparar l’espai, com per coordinar tots els professionals i la logística per recollir i entregar les mostres al laboratori.

Per detectar els casos positius i tallar les cadenes de transmissió es faran proves PCR i, els estudiants que decideixin participar en el cribratge, podran consultar els resultats en un termini aproximat de 48 hores a través de La Meva Salut.

El departament ha impulsat la iniciativa amb la coordinació del Servei Català de la Salut (CatSalut) i Vigilància Epidemiològica, en una operació que gestionaran l’atenció primària de la regió sanitària Metropolitana Nord i l’Institut Català de la Salut (ICS).