Mor l’arquitecte barceloní Federico Correa als 96 anys

L’arquitecte barceloní Federico Correa ha mort aquest dilluns als 96 anys, segons ha informat el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya en un tuit recollit per Europa Press.

Va ser “un dels arquitectes més influents de l’arquitectura del segle XX” i mestre de diverses generacions d’arquitectes, ha destacat el Col·legi, que ha lamentat la seva pèrdua.

Correa va néixer el 1924 a Barcelona i va estudiar Arquitectura a la Universitat de Barcelona (UB), va dirigir la construcció d’edificis com la Casa Milà d’Esplugues de Llobregat, la Fàbrica Godó i Trias a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i la Diputació de Barcelona.

També va col·laborar amb el projecte de l’Anell Olímpic de Barcelona en 1984, com a part de l’equip que va restaurar l’Estadi Olímpic Lluís Companys, entre altres projectes.

Correa era professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), de la Universitat Poltècnica de Catalunya (UPC), i el seu rector, Francesc Torres, també ha lamentat la seva morta a través d’una anotació a la mateixa xarxa social.

“Lamentem la mort de Federico Correa Ruiz, estimat i admirat professor d’ETSAB i també dissenyador de gran prestigi”, ha dit i ha recomanat llegir l’estudi ‘Parlant de color, davant el dubte: marró. Homenatge de l’ETSAB a Federico Correa’, per conèixer-lo millor.