L’Escola Estel Guinardó celebra mig segle de vida a Barcelona

Es va constituir l’any 1971 com una cooperativa d’ensenyament i el 1988 va passar a la xarxa de centres públic

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’escola Estel Guinardó (C/Telègraf, 58) celebra el seu 50 aniversari i ho fa amb un acte aquest dissabte 21 de maig a les 17:00 hores, en què antics alumnes, familiars i exdocents podran visitar el centre.

Per celebrar el mig segle s’han dut a terme altres activitats durant el curs, com una trobada amb alumnat i famílies ahir divendres a la tarda, en què van poder visitar la Mostra dels 50 anys; i anteriorment, el 28 de gener a la Plaça del Nen de la Rutlla, van celebrar un triple aniversari en un acte conjunt amb l’Escola del Mar, que commemorava el seu centenari, i també el 61è aniversari de l’escultura del nen de la rutlla; i el 30 de gener, dia de la Pau, van crear un 50 a partir de la suma de símbols de la pau.

50 anys d’història

L’Escola Estel Guinardó neix l’any 1971, quan un conjunt de famílies constitueixen una cooperativa d’ensenyament. Des del seus inicis l’escola va formar part del Col·lectiu d’Escoles per l’Escola Pública Catalana (CEPEPC) amb la voluntat de ser centre públic. Des de l’abril de 1988, l’Escola forma part de la xarxa pública de centres d’educació infantil i primària de la Generalitat de Catalunya.

Sempre ha estat una escola pionera i ha participat en projectes innovadors. Va ser la primera escola en barrejar els nens i les nenes d’educació infantil en el projecte de grups unitaris, que permet que infants la mainada desenvolupi diferents rols dins del grup. Ha participat també en diferents projectes com per exemple Xarxes pel Canvi, i actualment al projecte Komtü, de benestar emocional.

Es tracta d’una escola d’una línia amb 225 alumnes d’I3 fins a 6è de primària.