Les rates envaeixen la plaça de les Glòries

Just un any després d’una actuació municipal per desinfecció els veïns tornen a alertar de la presència continuada de rosegadors

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de Jordi Gispert

És una problemàtica creixent en molts punts de la ciutat de Barcelona però especialment en aquesta zona pública d’oci tan concorreguda d’ençà que és afectada per les obres. Els animals, sempre fugissers, s’han observat especialment als vespres i de matinada, quan hi ha menys persones en aquest entorn lúdic.

Fa ja un mes que alguns veïns han alertat novament de la seva presència preferentment entre les deixalles que s’acumulen al voltant dels matolls descontrolats, en concret de la zona de parc que toca al carrer Independència. La seva procedència però, se sospita que en gran part pugui provenir d’antics locals deshabitats o plens de runa com el que, al carrer Dos de Maig, acollia la seu dels antics Encants Vells o “Mercat Fira de Bellcaire”.

El passat mes d’octubre el Servei de Vigilància i Control de Plagues de l’Agència de Salut Pública de Barcelona va realitzar una inspecció en un local abandonat del carrer Cartagena 160. Va retirar les moltes deixalles que s’hi acumulaven i va detectar la presència d’un gran nombre de rates que es van escampar per tota la zona, cosa que va obligar a precintar l’espai lúdic, especialment la zona del Parc Infantil, i a procedir a la desratització per mitjà de la instal·lació de verí.

D’aleshores ençà cap més control no ha estat realitzat. Les noves queixes de testimonis de l’entorn a què hem pogut tenir accés, queixes d’aquestes darreres setmanes, han fet reobrir una problemàtica a la qual semblava que, almenys, s’havia aconseguit posar un pedaç. L’associació de Veïns del Clot i el Camp de l’Arpa asseguren no haver tingut notícia directa, de moment, de la situació.

Tot i així, ja han anotat la qüestió dins el seu debat més imminent, i, més si els greuges persisteixen, passaran a debatre-la en properes reunions per poder sol·licitar una nova actuació de part de l’Ajuntament.