Les persones joves sense símptomes inicien la majoria de brots

El grup d’edat de 20 a 29 anys, seguit del de 30 a 39 anys, és el que origina més brots de Covid-19, segons un estudi que ha analitzat tots els casos de la malaltia registrats al Japó fins a la declaració del seu estat d’alarma.

Els resultats tenen implicacions per a països que, com Espanya, recuperen una situació de normalitat.

L’estudi, presentat a la revista Emerging Infectious Diseases, revela que la majoria dels adults joves que inicien brots ho fan abans de començar a tenir símptomes, quan encara no són conscients que poden contagiar altres persones. Revela així mateix que la majoria de les persones afectades pels brots correspon a grups d’edat més alts.

“Hem detectat que molts brots de Covid-19 estan associats a situacions en què es respira amb força i hi ha poca distància entre persones, com cantar en festes de karaoke, cridar a clubs, tenir converses en bars i fer exercici en gimnasos”, escriuen els autors de l’estudi. Els investigadors aconsellen evitar tres situacions que eleven el risc de contagi: espais tancats amb poca ventilació, espais plens de gent i situacions de contacte estret amb altres persones.