Les festes de Gràcia de Barcelona se celebraran sense concerts nocturns

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les festes de Gràcia de Barcelona d’aquest any, que mantenen les dates del 15 al 21 d’agost, se celebraran sense festa nocturna, ni concerts o balls de nit i de matinada, i totes les activitats programades acabaran com a molt tard a les 23.00 hores.

La Fundació Festa Major de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona treballen des de fa setmanes en un document per adaptar la festa major d’aquest any a les recomanacions de salut pública i que treballaran amb les comissions de carrers, ha informat el consistori aquest divendres en un comunicat.

Totes les activitats que es facin hauran de complir amb el distanciament social establert i s’introduiran mesures de control de l’aforament, desinfecció dels espais, activitats amb cita prèvia i una señalética específica amb totes les mesures preventives per a la salut dels veïns.

Quant a la decoració dels carrers, la proposta apunta que els carrers puguin fer una decoració simbòlica al sostre, però proposa que no hi hagi elements de decoració al terra, portalades ni escenaris per facilitar l’accés als carrers i s’haurà de regular l’aforament per mantenir la distància social.

El pregó, que es farà el dia 14, es llegirà en un interior amb l’aforament recomanat en aquest moment i es retransmetrà en directe i, aquest mateix dia, es farà un reconeixement als carrers i places a les quals se’ls lliurarà un regal de festa major.

Dilluns que ve, la Fundació Festa Major, l’Ajuntament i les comissions de carrers es reuniran per tancar els detalls de la proposta, que aposta per una festa més veïnal seguint a tot moment les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i Protecció Civil.