Les Corts és el districte més car de Barcelona

La companyia preveu estabilitat dels preus i les operacions el 2021 a la capital catalana

Les Corts ha estat el districte més car de Barcelona el 2020, segons l’Informe de mercat de Catalunya 2020 – 2021, elaborat per Engel&Völkers. El preu mitjà dels immobles gestionats per la companyia a la capital catalana ha estat de 4.478 euros per metre quadrat, amb Les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i l’Eixample per sobre d’aquest nivell.
L’Eixample ha tornat a concentrar la major part d’operacions fetes per clients internacionals, fins a pràcticament equiparar-se amb els clients estatals. La companyia preveu una consolidació dels preus i les operacions en aquest exercici, després dels moderats descensos registrats l’any passat. Així mateix, estima una recuperació de les vendes de segona residència a la costa catalana a partir de l’estiu.
Les Corts ha liderat el rànquing de preus de la ciutat el 2020, no només pel manteniment de l’interès a Pedralbes, sinó per la rapidesa de les vendes a les zones de Diagonal pròximes a L’Illa i El Corte Inglés. El districte ha tancat l’any amb un preu de compravenda de 5.381 euros per metre quadrat i 19 euros per metre quadrat en els habitatges de lloguer.

L’Eixample ha tancat amb un preu de compravenda de 4.904 euros per metre quadrat i 18,1 euros per metre quadrat en el lloguer. Aquesta zona ha tornat a concentrar la major part d’operacions internacionals, fins a equiparar-se pràcticament amb els estatals. De fet, el 47% de les compravendes han estat fetes per estrangers davant el 53% dels clients locals. De les compres internacionals, un 48% han anat destinades a primer habitatge.

A Ciutat Vella, en canvi, s’ha notat un lleuger descens del client internacional, la qual cosa ha provocat una baixada del preu i més interès del client local. Sant Martí s’ha mantingut com un dels “districtes de moda” per als compradors que busquen platja, espais verds i noves infraestructures. L’elevada demanda ha permès que pràcticament no s’hagin registrat baixades de preus.

A Gràcia i Horta – Guinardó, l’augment de la demanda ha anat acompanyat d’un increment de l’oferta de propietats provinents d’herències, de la finalització de contractes de lloguer o de canvis per reposició.

“Davant la impossibilitat de viatjar, els clients estatals han pres el relleu de moltes de les transaccions fetes a la ciutat. Tot i que la demanda d’habitatge d’alt ‘standing’ s’ha ressentit per la disminució d’inversors, el producte ben ubicat i amb un descompte d’entre el 5% i el 10% s’ha venut a inversors catalans i famílies que han aprofitat la baixada de preus per comprar en la seva localització preferida”, ha assegurat el director d’Engel&Völkers Barcelona, Oriol Canal. Per al 2021, la companyia preveu una estabilització dels preus i les transaccions a la capital catalana.

Per altra banda, el confinament també ha provocat una cerca d’habitatges més amplis i en espais exteriors fora de les grans ciutats. Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat han concentrat la major part de la demanda.

Sant Cugat ha mantingut l’interès d’unifamiliars en les zones de Mirasol i Valldoreix prop de l’estació, així com de pisos amb espai exterior als barris com Parc Central, Vollpelleres o Torreblanca. A Sabadell, la demanda s’ha concentrat en pisos de més de cent metres quadrats, lluminosos, cèntrics i amb els serveis a prop.

Al Vallès Oriental i Badalona, la demanda està marcada per poblacions amb un preu mitjà d’entre 350.000 i 400.000 euros en habitatges amb jardí, piscina i zones tranquil·les. A Granollers ha augmentat l’interès per pisos grans i espaiosos, mentre que a Badalona la primera línia de mar ha estat la més demandada per la proximitat a Barcelona.

A Gavà, les zones més demandades han estat Gavà Mar, Bruguers i Sentiu. A Castelldefels, les zones de Montemar, Bellamar i Pineda. A Vilanova i la Geltrú o l’Alt Penedès, la demanda s’ha mantingut en zones de fàcil accés i amb serveis complets.

En el mercat de segona residència, els compradors estrangers han mantingut l’interès per la Costa Brava el 2020, tot i la pandèmia. Al Pirineu, els pobles amb més demanda a la Vall d’Aran són Vielha i Baqueira. A la Cerdanya, l’obra nova ha representat el 20% de les compres el 2020, davant l’11% de 2019. La compra de parcel·les per construir ha suposat el 18%, en comparació amb l’11% de l’any anterior. EL 60% restant han estat habitatges de segona mà.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La meitat dels apartaments d’ús turístic gironins obriran per Setmana Santa

Notícia següent

Sílvia Zaragoza agafarà el relleu de Joan Grau al plenari de la Ràpita

Notícies relacionades