Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Barcelona reactiva els punts de suport a la vacunació en quatre districtes de la ciutat

Avatar photo

El consistori també ha prorrogat la contractació de 30 agents cívics per fer suport als dispositius de vacunació que gestiona el departament de Salut de la Generalitat, així com la cessió d’espais exteriors per a 13 Centres d’Atenció Primària (CAP)

L’Ajuntament de Barcelona reactivarà a partir d’aquest dimecres 15 de desembre set punts de suport a la vacunació contra la Covid-19 distribuïts entre els districtes de la ciutat amb una menor cobertura vacunal. Els punts de suport estan pensats per contribuir a donar un accés equitatiu a la vacuna per a tothom i prevenir que acabi existint un patró de desigualtat en les cobertures, que en gran part tenen a veure amb la barrera digital. L’objectiu és ajudar la població a demanar cita, especialment ara que s’ha iniciat la campanya de vacunació amb la dosi de reforç en les persones majors de 60 anys.

De fet, l’Ajuntament de Barcelona, de la mà de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i amb la col·laboració del 061 i el Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), ja va activar entre els mesos de juny i setembre passats diferents punts de suport que van atendre un total de 1.865 persones. En el moment de la posada en marxa d’aquests punts de suport existia una diferència de 30 punts percentuals en la cobertura de la primera dosi en les persones de 60 a 69 anys, segons la zona de la ciutat. Aquest diferencial s’ha reduït fins a només 13 punts de diferència. No obstant això, en la cobertura de la tercera dosi en la mateixa franja d’edat s’observa hores d’ara una diferència de 27 punts percentuals entre les zones més vacunades i les que menys, un dels motius pels quals es tornen a posar en marxa els punts de suport per ajudar a demanar cita per la vacuna contra la Covid-19.

Aquests punts de suport es troben ubicats en quatre espais diferents al districte de Ciutat Vella (Centre Cívic Barceloneta, Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Centre Cívic Pati Llimona i CAP Drassanes), el Centre Cívic el Sortidor a Sants-Montjuïc, el Casal de Gent Gran de Roquetes a Nou Barris i el Casal de Barri de Besòs a Sant Martí. Tot plegat s’ha coordinat amb el Servei Català de la Salut (CatSalut).

A banda de la reactivació d’aquest servei, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit igualment prorrogar fins al juny del 2022 la cessió d’espais a la via pública per mantenir la instal·lació dels mòduls de suport a l’entorn de 13 Centres d’Atenció Primària (CAP) en l’actual context de la Covid-19. Igualment, s’ha prorrogat el desplegament de 30 agents cívics que fan de personal municipal de suport a les cues i a la informació als diferents punts de vacunació que gestiona el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Andorra organitza un seguit de propostes per passar el Nadal als museus

Notícia següent

Un actor de ‘Solo en casa’ intenta estrangular la seva parella

Notícies relacionades