L’Ajuntament de Barcelona promou l’empoderament de 75 dones en situació de precarietat

El consistori continua el projecte 'Dones Amunt', que en l'anterior edició va comptar amb 53 participants

El programa ‘Dones Amunt’, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, comptarà aquest any amb 75 dones en situació de precarietat com a protagonistes. El programa promourà l’empoderament i intentarà millorar la situació personal, social i econòmica de les participants, que són dels barris de Ciutat Meridiana, Besòs, Trinitat Vella, Roquetes i Poble-sec.
Durant 9 mesos les dones realitzaran setmanalment una sessió grupal acompanyades per una psicòloga i una educadora de l’entitat Ètic Habitat, i una sessió mensual individualitzada per seguir el seu pla d’acció per al canvi. Treballaran la presa de consciència dels factors que condicionen la situació de pobresa i quines accions poden generar-hi canvis.
Per garantir la participació de les dones, el programa inclou un incentiu econòmic com a reconeixement al treball i el temps dedicat, un servei de cures per a aquelles dones que siguin mares o tinguin persones a càrrec durant les sessions grupals, i cobertura de transport per a les dones que hagin de desplaçar-se fins als punts físics de les sessions.

Al llarg del projecte, el servei busca promoure l’autonomia i la participació social i política de cada dona vers el seu propi procés. Tot això es treballa a través de la creació de vincles entre les dones participants, la promoció d’espais d’oci i temps propi, la participació amb els recursos municipals i comunitaris, i la reflexió sobre la salut física i emocional, les relacions personals, el món laboral o la formació, entre altres.

A més, enguany tindran com a mentores les dones que van participar en l’edició anterior.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, assegura que “garantir les condicions materials de les dones passa per combatre la precarietat econòmica, laboral i de temps” i remarca que els espais que es generen en les sessions les ajuden a millorar la seva autoestima.

En l’anterior edició, més de la meitat de les 53 dones participants van poder impulsar canvis en l’àmbit laboral: 17 van trobar feina, 11 van iniciar un projecte propi d’emprenedoria i 5 més van començar a formar-se.

A més, al final del procés havien millorat de manera generalitzada l’autoestima i l’autoconfiança.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Miquel Àngel Barberà, nou director de l’Hospital Comarcal d’Amposta

Notícia següent

Destrossen el centre de menors de Torredembarra i fereixen de gravetat un dels residents

Notícies relacionades