L’Ajuntament de Barcelona preveu ampliar els cribratges massius a més barris

Imatge de la tercera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet. CEDIDA

L’Ajuntament de Barcelona preveu ampliar els cribratges massius per detectar casos de coronavirus mitjançant test PCR a més barris de la ciutat, després de començar pels de Torre Baró i Besòs-Maresme aquest cap de setmana.

“Tenim la voluntat de començar en aquests barris i allargar després a altres barris per aconseguir el mateix resultat en tota la ciutat”, ha anunciat la tercera tinent d’alcalde de Barcelona, Laia Bonet, en ser preguntada per aquesta qüestió en una roda de premsa aquest dimecres.

Ha explicat que, amb la Conselleria de Salut de la Generalitat, s’han ajustat als criteris sanitaris, però també “als demogràfics i socioeconòmics, que són els que poden acabar influint en l’impacte d’aquests rebrots”.

Bonet ha detallat que estan delimitant “els espais més idonis” per realitzar aquests cribratges i que estan treballant a partir dels Centres d’Atenció Primària (CAP) que existeixen a les zones.

En cas que a la zona escollida per fer un cribratge no hi hagués un CAP, ha dit que cercaran equipaments que “permetin donar servei el més ràpid possible” en els dies que estigui previst el cribratge.