L’acusada d’incendiar un furgó policial pot ser jutjada per temptativa d’homicidi

EUROPA PRESS

Continuen els aldarulls a Catalunya, sobretot a la ciutat de Barcelona. Un dels episodis més violents es vivia precisament la nit d’aquest passat dissabte, quan alguns manifestants cremaven una furgoneta de la Guàrdia Urbana. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha parlat a La2 i Ràdio 4 del greu incident, recordant que la persona detinguda pels fets, una noia italiana, podria ser acusada de temptativa d’homicidi: «La vida de l’agent va córrer perill». Per sort, el policia va poder sortir del vehicle a temps.

Sàmper ha explicat que hi ha 14 detinguts pels aldarulls de dissabte i que un d’ells està «directament relacionat» amb la crema de la furgoneta. Es tracta d’aquesta dona de nacionalitat italiana, responsable de ruixar amb líquid inflamable la furgoneta. Sàmper ha insistit que si el vehicle hagués explotat, es podria haver produït una mort i, per tant, el que hi ha hagut és un homicidi en grau de temptativa. Ha afegit, però, que és tasca de la fiscalia determinar-ho.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat també que «tot indica» que va ser una bala de foam el que va provocar que una jove perdés un ull en les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasel. Ha explicat a La2 i Ràdio 4 que l’informe està «pràcticament tancat» i que el que falta és la pericial mèdica. Segons l’informe policial, en el moment en què la noia va resultar ferida «s’estaven llençant bales de foam» a la zona on era. Ha afegit que, si la conclusió és aquesta, «és evident que hi hauria responsabilitat patrimonial» i s’activaria el protocol existent perquè la ferida fos «indemnitzada».