La variant britànica és més perillosa per qui té mascotes

Els animals domèstics pateixen la malaltia igual que els humans

En la lluita contra el coronavirus, la variant britànica és el principal rival a batre, ja que la seva capacitat d’expansió és més gran i ja s’ha convertit en la predominant en diversos territoris, com Catalunya. A més, aquesta nova cara de la malaltia també pot afectar greument als animals domèstics, una cosa que no passava anteriorment.

És cert que la variant original detectada a Wuhan també afectava les mascotes, especialment als gats, però no es podia transmetre cap als humans i els animals no presentaven cap símptoma de la malaltia. En el cas de la variant britànica, però, la situació és ben diferent.

“La variant britànica en les mascotes és un virus sistèmic, molt semblant a com ho és en els humans, però amb una simptomatologia variada i molt més greu que la que proporcionaven les variants anteriors”, va explicar aquest dissabte a La Sexta Noche el viròleg José Antonio López. Els animals més afectats en aquests casos són les fures i els visons.

Així doncs, cal extremar les precaucions amb les mascotes més que mai davant la variant britànica del coronavirus, ja que a més de poder transmetre la malaltia als humans del seu entorn, també la poden patir de la mateixa manera.