La Sagrada Família preveu acomiadar part de la plantilla per la falta d’ingressos

El temple, que no concreta el número d'afectats, justifica la decisió per la "delicada" situació econòmica

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La Sagrada Família acomiadarà treballadors per la caiguda d’ingressos durant la pandèmia, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l’ACN. En una carta a la qual ha tingut accés la televisió pública, la direcció del temple justifica la “reestructuració interna durant el segon semestre” per la “delicada” situació econòmica, financera i productiva estructural, sense concretar el número d’afectats. Els responsables del monument no preveuen recuperar els ingressos i l’activitat edificativa fins d’aquí tres exercicis i sempre que no hi hagi “cap contratemps”. L’arribada progressiva de turisme va incentivar la reobertura de la Sagrada Família els caps de setmana fa quinze dies i aquest dilluns ha obert també la venda de tiquets els divendres.
El temple calcula que es produirà una “lenta” però “progressiva” recuperació del turisme a partir del segon semestre del 2021 amb unes xifres encara lluny del volum de visitants del 2019. “Si no hi ha imprevistos, s’espera consolidar el turisme a Barcelona amb volums del 50% respecte el 2019”, es precisa en el comunicat. Amb tot, no preveu que sigui fins al 2023 en què s’assoleixin els nivell d’ingressos i visitants propers al 2019.

El comunicat als treballadors el signa la direcció general amb data 11 de juny. Des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020, la Sagrada Família ha passat diversos mesos tancada i ha presentat expedients de regulació d’ocupació per fer front a la falta de visitants.