La Marató de TV3 del 2021 es dedicarà a la salut mental

El programa solidari La Marató 2021 de TV3 i Catalunya Ràdio se farà el 19 de desembre i es dedicarà a la salut mental tal com estava previst el 2020 –però que a causa de la irrupció del coronavirus es va ajornar un any–, segons ha informat aquest dimarts la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a través d’un comunicat.

Aquesta serà la tercera vegada que La Marató es dedicarà a la salut mental i la vicepresidenta de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, ha afirmat que la sensibilització i la recerca en salut mental sempre són “essencials”.

Problemes de salut mental com la depressió, l’ansietat, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia, els trastorns obsessius compulsius, els trastorns de la personalitat i de la conducta alimentària o les addiccions seran alguns dels que es tractaran en la marató.

Els experts coincideixen a assenyalar que una de cada quatre persones adultes tindrà un problema de salut mental en algun moment de la seva vida, i consideren que el 50% d’aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys, tot i que sovint no es diagnostiquen fins a l’etapa adulta.

Les prioritats de la recerca en l’àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptaran se centraran a identificar els factors que originen aquests trastorns, a aconseguir noves eines de prevenció i detecció i a trobar dianes terapèutiques efectives que avancin cap a tractaments curatius, entre altres línies.