La Festa Major de Gràcia serà més veïnal, sense concurs i amb pregoneres del sector sanitari

El guarnit es col·locarà a zones elevades per evitar contagis

La Festa Major de Gràcia de Barcelona, que se celebra del 15 al 21 d’agost, serà una festa “més veïnal i més digital”, sense concurs de carrers guarnits i amb tres pregoneres del sector sanitari, com a reconeixement als professionals d’aquest àmbit durant la pandèmia, ha informat aquest divendres l’Ajuntament en un comunicat.

Les pregoneres seran l’adjunta de la direcció d’Infermeria de l’Hospital de Sant Pau i coordinadora del pavelló salut de Sant Pau, Xènia Sist; la infermera del CP Gràcia-Cibeles, Maria Teresa Fabregat, i la metgessa de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona, Elvira Bisbe.

El consistori ha afegit que la proposta municipal l’han aprovada i validada Protecció Civil i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, perquè les activitats s’han organitzat en petit format per evitar la concentració de persones en espais reduïts i amb les mesures sanitàries recomanades.

Tant la Fundació Festa Major de Gràcia com el districte treballen en algunes ubicacions on es programaran activitats amb reserva prèvia, i totes hauran de complir amb el distanciament social i la resta de mesures de protecció, i també hi haurà control d’aforament, desinfecció dels espais i senyals específics.

L’Ajuntament ha avançat que no se celebrarà el concurs de carrers i places guarnides, perquè les comissions no han pogut treballar a causa del confinament, i només es farà de manera “simbòlica” per mantenir viva i visible aquesta tradició, i que es podrà veure a través d’una aplicació amb recorreguts de 360 graus.

El guarnit d’aquest any es col·locarà a zones elevades com els balcons per assegurar una mobilitat fluïda, evitar aglomeracions i prevenir contagis, i no hi haurà portalades d’entrada o sortida ni elements a terra.