La cavalcada de Reis de Barcelona no repartirà caramels

Els Reis d'Orient estrenen vestuari i hi haurà patges que n'anunciaran l'arribada en llenguatge de signes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La cavalcada dels Reis d’Orient de Barcelona d’aquest 5 de gener seguirà el recorregut habitual, però no es repartiran caramels per evitar aglomeracions i l’Ajuntament ha demanat respectar les bombolles de convivents, mantenir les distàncies i dur mascareta.

Ho han explicat aquest dilluns en una roda de premsa el director de Programes Culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Esteve Caramés; la directora artística de la cavalcada, Barbarana Pons; i el patge Gregori.

Així mateix, seguint les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) han recomanat distribuir-se al màxim per l’espai disponible i també han agraït especialment la col·laboració de Protecció Civil en el disseny de la desfilada.

“Els Reis d’Orient ja estan de camí, tenen moltes ganes de venir a la ciutat, estimen molt els nens i nenes de Barcelona i estan molt orgullosos de la paciència que han tingut enguany”, ha dit el patge, qui també ha recordat als més petits la importància de seguir les recomanacions sanitàries durant la cavalcada.

Tot i que la desfilada es podrà seguir presencialment, l’arribada per mar de ses majestats no admetrà assistents, però es podrà veure en directe pel web de Barcelona Cultura i per les xarxes socials municipals.

L’arribada dels Reis per mar serà a les 15.35 hores, el recorregut començarà a les 18.15 hores des de l’avinguda Marquès de l’Argentera i finalitzarà a la Font Màgica de Montjüic.

MÉS NOVETATS

Enguany els Reis estrenaran vestuari i per primer cop aniran junts a la mateixa carrossa, tot i que cadascun tindrà el seu propi sèquit, que es dividirà en sis grans blocs.

Una altra de les novetats és que s’ha reforçat la inclusió, i en cada bloc hi haurà patges que explicaran en llengua de signes l’arribada dels Reis.

Per motius sanitaris aquest 5 de gener hi haurà menys participants en l’espectacle i no hi participaran nens, de manera que el sèquit comptarà amb al voltant de 800 participants en comptes dels 1.300 habituals, que formaran part d’una cavalcada més esponjada.

La incorporació d’una nova carrossa que té per nom Barcelona, un gegant carter anomenat Olmut, una nova carrossa del carbó i l’ampliació de la tradicional carrossa de l’estel són les altres grans novetats de la desfilada d’aquest 2022.

Tota la producció de la cavalcada ha costat al voltant de 850.000 euros i l’espectacle comptarà amb la presència de col·laboradors que recordaran la importància de vetllar per mantenir les mesures sanitàries.

Les tres televisions públiques –TVE, TV3 i Betevé– faran una programació especial per explicar i mostrar l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat.