Inventen una mascareta electrònica que purifica l’aire

Si fa un any ens haguessin dit que l’última moda era portar una mascareta electrònica ens haguéssim endut un bon ensurt. Els temps canvien i les necessitats també, i més encara quan una pandèmia colpega a la societat com ho ha fet el coronavirus.

És per això que les principals companyies de tecnologia s’ha posat mans a l’obra per crear els sistemes més innovadors amb què prevenir el creixement de contagis.

LG ha estat l’empresa que més ha innovat fins al moment. L’empresa coreana ha ideat un nou accessori tecnològic que purifica l’aire que respirem en forma de mascareta.

Segons ha explicat LG, el model PuriCare “resol el dilema de les mascaretes casolanes de qualitat inconsistent i el problema d’estoc de les màscares d’un sol ús”.

La seva tecnologia és futurista. Compta amb dos filtres HEPA H13, que purifiquen l’aire bloquejant el 99,95% de partícules en suspensió de fins a 0,1 micres; dos ventiladors; un sensor de respiració; una bateria de 820 mAh i un sistema de llums led que acaba amb els gèrmens. Tots els seus components són reciclables i les bateries permeten el seu ús fins a vuit hores.

Aquest nou accessori facilita l’aire filtrat i net ajustant-se al ritme de respiració de l’usuari. Tot i que s’indiquen “beneficis higiènics i sanitaris” d’aquesta nova mascareta, encara no hi ha estudis que avalin el seu ús com a barrera per a protegir-se de la covid-19.