Illa descarta un confinament total però avisa que l’evolució és “molt preocupant”

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha descartat que calgui aprovar un confinament total de la població, tot i que ha avisat que l’evolució actual dels contagis genera una situació de “moltíssima preocupació”.

En una roda de premsa, Illa ha assegurat que les mesures que han adoptat les comunitats autònomes són “proporcionades” a l’estat epidemiològic de les seves regions i compten amb el suport del Govern central ja que s’han pres sobre la base del Pla d’actuacions de resposta coordinada per controlar la transmissió de covid-19.

No obstant això, el ministre ha insistit que existeix una “preocupació molt alta” per l’evolució de la pandèmia.

“Ahir van acabar les festes de Nadal i tornem a un procés de normalitat i, tot i que hi pot haver un retard en la notificació de casos per la particularitat d’aquestes festes, la valoració que en fem és de moltíssima preocupació”, ha sentenciat Illa.

Ara bé, malgrat això, el ministre de Sanitat ha assegurat que el Govern espanyol no contempla un confinament total, com el del mes de març, ja que el pla de resposta vigent ha permès doblegar la segona corba de contagis de la covid-19.

“Pensem que amb les actuacions de resposta que ens vam marcar a l’octubre hi ha prou camp d’actuació per poder doblegar aquests increments de casos”, ha insistit Illa, després d’advertir que venen “setmanes molt complicades”, que hem de mantenir “la guàrdia molt alta” i que cal seguir “al peu de la lletra” les recomanacions de les autoritats sanitàries.