Illa assegura que la vacuna de Pfizer és “segura i eficaç”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha declarat que aquest dilluns és una “dia històric” després que el Comitè de Medicaments Humans (CHMP, en anglès) de l’Agència Europea del Medicament (EMA, en anglès) hagi atorgat l’autorització condicional per comercialitzar la vacuna de Pfizer i BioNTech contra la covid-19.

Un vaccí que, tal com ha assegurat en un missatge en el seu compte de Twitter, és “segur i eficaç”. A més, Illa ha comentat que gràcies al dictamen positiu de l’EMA, la immunització contra el coronavirus cada vegada és “més a prop” a Europa i Espanya.

“Avui és un dia històric. L’EMA acaba d’emetre una valoració positiva sobre la vacuna de Pfizer i BioNTech. Cada vegada som més a prop de la immunització contra la covid-19 a Europa i a Espanya. El vaccí ha superat els controls i ja es pot dir que és segur i eficaç”, ha escrit el ministre en la piulada, que ha retuitat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Segons va anunciar Illa la setmana passada, un cop la Comissió Europea aprovi la vacuna, que segons la presidenta de l’organisme, Ursula von der Leyen, podria ser aquesta mateixa tarda, el diumenge 27 de desembre començarà la vacunació contra la covid-19 a Espanya.