Fira de Barcelona instal·larà 18 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Podran utilitzar les estacions tant els visitants com empreses de la zona i abonats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Els recintes de Gran Via i Montjuïc Fira de Barcelona instal·laran durant aquest any 18 punts de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics, que podran utilitzar tant visitants com empreses de la zona i abonats. Les estacions que instal·larà Endesa X, s’ubicaran en els pàrquings A de Gran Via (14 estacions) i del carrer Lleida, a Montjuïc (4 estacions). Segons un comunicat de la institució firal, aquesta iniciativa “s’emmarca en el compromís de la institució firal amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i amb la sostenibilitat mediambiental”. Les estacions tindran una tecnologia semiràpida de 7,4 kW en corrent altern que permetrà carregar completament un vehicle en un període d’entre quatre i sis hores.

Per al director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, els nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics són “un nou pas important en l’aposta permanent de Fira per la sostenibilitat i el compromís amb la protecció de l’entorn, l’ús responsable i eficient dels recursos i la lluita contra el canvi climàtic”. “La mobilitat és un factor determinant en el desenvolupament econòmic d’un país i els vehicles elèctrics seran un instrument clau en la transició cap a nous models de transport”, ha afirmat.

L’acord entre Fira i Endesa també inclou la compra de 12 estacions més de càrrega que utilitzaran part de les empreses proveïdores de la institució firal. Aquests punts addicionals serviran tant per a vehicles de transport com per a toros elevadors i s’ubicaran en aparcaments habilitats en els pavellons 3 i 8 de recinte de Gran Via.

Compromís mediambiental

Segons Fira de Barcelona, “el desplegament de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics reforça el ferm compromís per impulsar la mobilitat elèctrica com a eina per potenciar la lluita contra el canvi climàtic”.