La Festa de la Ciència oferirà prop de 200 activitats de divulgació científica i tecnològica

La cita serà el cap de setmana del 28 i 29 de maig a la Rambla del Raval, i amb la implicació de més de 150 centres i grups de recerca, universitats i empreses de divulgació científica de la ciutat així com de l’àrea metropolitana

La 15a edició de la Festa de la Ciència oferirà prop de 200 activitats de divulgació científica i tecnològica que es desenvoluparan al barri del Raval, al districte de Ciutat Vella. La cita serà el cap de setmana del 28 i 29 de maig, i el centre neuràlgic de la festa serà la Rambla del Raval, i la plaça Manuel Vázquez Montalban, a on es concentraran la majoria de les activitats. Això no obstant, en altres punts del barri com ara les Reials Acadèmies o l’Institut d’Estudis Catalans, també s’han programat algunes activitats. La festa d’aquest any ha implicat més de 150 centres i grups de recerca, universitats i empreses de divulgació científica de la ciutat així com de l’àrea metropolitana. Una vintena de les entitats implicades són del Raval.

La Festa de la Ciència estrena aquest any un nou format itinerant, per descentralitzar-la i fer-la arribar a tot el territori. A partir d’ara cada edició se celebrarà en un barri diferent de la ciutat. Començant aquest any pel barri del Raval.

Per altra banda, la festa coincideix amb diferents efemèrides de l’àmbit científic que seran presents durant la celebració:

  • L’any internacional del vidre
  • L’any internacional de les ciències bàsiques per al desenvolupament sostenible
  • El decenni de les ciències oceàniques per al desenvolupament sostenible (2021-2030)
  • L’any internacional de la pesca i l’aqüicultura artesanals

Així doncs, i tenint en compte les temàtiques relacionades amb les efemèrides, la Festa de la Ciència estrenarà en aquesta edició un nou espai dedicat als oceans.