Espanya és el tercer estat de la UE on més videotrucades s’han fet durant la pandèmia

El nombre d'europeus que utilitza Internet creix fins al 87% el 2020 i augmenta 20 punts en una dècada

Espanya és el tercer estat de la Unió Europea on més videotrucades i trucades en línia s’han fet durant la pandèmia. Segons una enquesta de l’Eurostat, el 78% dels ciutadans de l’Estat d’entre 16 i 74 anys han fet servir Internet per fer videotrucades en els tres mesos anteriors a l’enquesta, una xifra que se situa més de 10 punts per sobre de la mitjana de la Unió Europea.

Xipre i els Països Baixos són els estats europeus on més videotrucades s’han fet. Pel que fa a l’ús d’Internet, el 87% dels enquestats arreu de la Unió Europea asseguren haver-ne fet ús l’any passat, una xifra que supera en 20 punts la del 2010.

Segons els resultats de l’enquesta, la principal activitat que es fa a través d’Internet és enviar i rebre correus electrònics, seguida de la cerca d’informació sobre productes i serveis i l’enviament de missatges instantanis. La cerca de notícies i les videotrucades se situen en quart i cinquè lloc respectivament.

El país de la Unió Europea on més ciutadans utilitzen Internet és Dinamarca, on el 99% dels enquestats han assegurat haver-ne fet ús en els últims tres mesos abans de l’enquesta. A la cua es troba Bulgària, on el 70% dels enquestats han afirmat haver-ne fet ús en aquell període de temps.