Espaiar dosis permetria vacunar 5 milions de catalans fins al juliol

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha defensat aquest dimarts que incrementar l’interval entre les dosis de la vacuna de Pfizer fins a vuit setmanes permetria immunitzar, amb almenys una dosi, un total de cinc milions de catalans fins al 15 de juliol.

Ho ha dit en una roda de premsa al costat de la sots-directora general de Promoció de Salut, Carmen Cabezas, en la qual ha concretat que aquests càlculs que considera “molt conservadors” es basen en l’arribada de fins a tres milions de dosis de la vacuna de Pfizer previstes aquestes setmanes.

“És una protecció molt elevada” ha reivindicat el secretari, que ha recordat, textualment, que la segona dosi de Pfizer ofereix un benefici marginal mentre que el gruix del benefici del vaccí s’obté tres setmanes després de la primera dosi.

A més, el secretari ha destacat que si s’incrementa aquest interval es podria vacunar amb almenys una dosi fins al 15 de juliol tota la població de 30 anys o més i, en pauta completa, tota la de més de 60 anys.

Per contra, si aquests tres milions de vacunes de Pfizer previstes es destinen a inocular la gent amb la pauta completa –dues dosis–, “només” s’aconseguirà immunitzar la franja d’edat de 45 anys o més fins al 15 de juliol, ha assegurat el secretari.