Es distribueixen més de 1.200 dispositius mòbils entre els hospitals de Barcelona i els pavellons Salut

Les grans operadores i empreses de telecomunicacions donen tauletes, mòbils, mòdems, estacions de treball i pantalles

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, ha gestionat la cessió de més de 1.200 dispositius mòbils i la instal·lació de la xarxa de comunicacions electròniques entre els principals centres hospitalaris, els pavellons Salut i els hotels medicalitzats de la ciutat. Els dispositius provenen de grans operadores i empreses de telecomunicacions que han donat tauletes, mòbils, mòdems, estacions de treball i pantalles de videoconferència. En un comunicat, el consistori ha explicat que amb aquestes donacions s’aconsegueix facilitar part de la feina del personal sanitari i la comunicació entre els pacients aïllats i les seves famílies.

Entre el material donat destaquen els dispositius mòbils, amb connexió a internet 4G o wifi, que faciliten la comunicació dels pacients amb els seus familiars a través d’aplicacions de videotrucades, cosa que permet que els malalts puguin informar del seu estat de salut i la seva evolució de manera més continuada i intentar pal·liar la falta de suport familiar presencial.

Una part dels dispositius també està destinada a un ús més privat i d’oci per als pacients més lleus o que ja esperen l’alta mèdica però continuen aïllats.

També destaca la instal·lació de xarxa de comunicacions electròniques als pavellons Salut i la donació de mòdems 4G indispensables per garantir el servei wifi i la instal·lació de connectivitat de dades entre els nous equipaments i els seus hospitals de referència, per tal de facilitar l’accés dels sanitaris a la història clínica dels pacients, així com la interconnexió d’elements de diagnòstic per la imatge.

Per últim, també s’han rebut targetes SIM amb dades, pantalles de videoconferència i estacions de treball, essencials pel personal sanitari, ja que permeten disposar i compartir la història mèdica dels pacients i unificar en un mateix entorn informàtic les dades mèdiques, d’infermeria, proves i farmàcia dels malats ingressats.

La cessió dels dispositius han estat donacions de les operadores telefòniques Grupo MasMóvil, Orange, Telefónica i Vodafone. També de les empreses tecnològiques Huawei i CISCO, en col·laboració amb l’ONG Nasco i l’empresa Sirt. A més, el Col·legi de Metges de Catalunya ha fet una donació i des del Mobile World Capital Barcelona s’han cedit tauletes a l’Hospital Sant Pau.