ERC presentarà una moció de censura contra Marín a la Diputació de Barcelona

Els republicans insten JxCat, socis de govern dels socialistes, a donar suport a la iniciativa

ERC presentarà una moció de censura contra la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, si no dimiteix després que, aquest dijous, hagi estat detinguda pel cas del Consell Esportiu. Així ho ha anunciat a l’ACN el cap d’ERC a l’oposició, Dionís Guiteras, qui insta JxCat, soci de govern dels socialistes, a donar suport a la iniciativa. •”Cap ciutadà d’aquest país entendria que es mantingués un pacte de govern amb aquestes sospites tan greus”, ha assegurat. Amb 16 diputats, ERC no té la força necessària per guanyar la moció i, per això, necessita el suport d’altres grups. Segons Guiteras, a partir d’aquest divendres, els republicans engegaran una ronda de contactes amb tots els grups polítics per conèixer quina és la seva postura.

Després de la detenció de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, pel cas del Consell Esportiu, el cap d’ERC a l’oposició, Dionís Guiteras, creu que, malgrat la presumpció d’innocència, Marín ha de dimitir perquè “no hi pot haver cap sospita en un càrrec com el seu”. Si no dimiteix, Guiteras ha anunciat que els republicans impulsaran una moció de censura per fer-la fora.

Amb 16 diputats, ERC és el principal grup a l’oposició, però no té la força per guanyar una moció de censura. Per això, a partir d’aquest divendres, engegarà una ronda de reunions amb tots els grups polítics que formen part de la Diputació per conèixer quina és la seva postura. En aquest sentit, Guiteras apel·la a JxCat a donar suport a la moció perquè, “davant d’una sospita i una imputació tan seriosa, entenem que han de fer el pas”. “JxCat i el PdeCAT tenen la màxima responsabilitat de decidir si volen o no continuar amb aquest govern. Depèn d’ells si volen trencar aquest pacte de govern, i de la resta de forces si volen tenir un nou govern amb la premissa bàsica de la màxima transparència”, ha assegurat Guiteras.

En aquest sentit, el també alcalde de Moià considera que ningú entendria que es mantingués un govern “amb aquestes sospites tan greus”.