Els Mossos detenen a Barcelona un home buscat per la Interpol

S'havia instal·lat en una casa unifamiliar a Premià de Dalt des d'on mantenia gran part dels seus negocis

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home de 39 anys i nacionalitat russa que estava en situació de crida i cerca per la Interpol acusat d’un delicte fiscal comès al seu país.

Els investigadors van comprovar que l’home, que havia fugit de Rússia el 2012, havia estat amagat durant aquests anys en diferents països com Bielorússia o Xipre i, després a a l’estat espanyol, a Madrid i Barcelona, on tenia establerts diversos negocis. Concretament a la capital catalana havia obert en els últims anys alguns establiments de restauració. A finals de la setmana passada, els Mossos el van ubicar en una casa unifamiliar situada en una urbanització a Premià de Dalt (Maresme), envoltat de fortes mesures de seguretat.

La investigació va començar el novembre quan l’exparella de l’arrestat, que resideix a Rússia, va denunciar la sostracció de la filla que tenen en comú i que podia trobar-se amb el seu pare a l’estat espanyol. En les gestions de recerca del pare i la filla, els Mossos van localitzar a Barcelona un home de nacionalitat russa i amb un alt poder adquisitiu, que coincidia amb les dades que disposaven els investigadors.

El 10 de desembre, els Mossos van detenir l’investigat a Barcelona quan s’adreçava, en un vehicle amb vidres tintats i escortat per personal de seguretat, a una entitat bancària per tractar assumptes empresarials amb els seus advocats. El detingut va passar a disposició dels Jutjats de guàrdia de Barcelona.

Les gestions per localitzar-lo van ser difícils perquè l’investigat coneixia l’existència en vigor de l’ordre de crida i cerca internacional. Tot i disposar de diferents immobles, vehicles i negocis, no constava com a titular de cap d’ells. Un altre aspecte que n’ha dificultat la detenció ha estat la seva mobilitat, ja que viatjava constantment entre diferents països europeus, on encara mantenia diferents negocis. Els investigadors de la Comissaria General d’Investigació Criminal adscrits al Grup de Recerca de Fugitius han estat els encarregats de l’operació.