Els Mossos d’Esquadra destinen més de 2.000 agents al MWC

Unitats de la policia revisen clavegueres i l'exterior i l'interior del recinte firal abans de l'acte d'inauguració

Agents dels Mossos inspeccionen una claveguera al recinte firal on se celebra el MWC per revisar que no hi hagi artefactes explosius. ACN

Els Mossos d’Esquadra destinaran 2.184 agents al dispositiu de seguretat pel Mobile World Congress (MWC) entre dilluns i dijous. Així ho ha explicat el comissari Eduard Sallent, cap de la Regió Policial Metropolitana Sud. Segons ha indicat, el dispositiu vetlla per la prevenció i la protecció antiterrorista, la seguretat al recinte i també la seguretat dels congressistes, així com un desenvolupament “normal” de l’ordre públic. Per això, és integral i engloba l’aeroport, la xarxa de transports i els hotels on s’allotgen els assistents. A banda, també s’ha fet un dispositiu especial per l’acte d’inauguració.

En concret, en l’especial previ a la inauguració hi han participat les unitats de subsòl per examinar que no hi hagi artefactes explosius a les clavegueres i també han actuat les unitats canines, tant a l’exterior com a l’interior.

Sallent ha explicat que en el dispositiu integral que funcionarà durant els dies que dura el congrés de telefonia hi participen diverses unitats especials del cos dels Mossos i unitats de seguretat ciutadana. També es coordinen amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet i amb operadors com ara Renfe.

Novetat: ‘contactless’

A més, enguany hi ha una novetat, que és la introducció de la filosofia del ‘contactless’ per evitar al màxim el contacte entre persones en els dispositius. “Ha suposat un repte però creiem que serà positiu i tindrem una edició tranquil·la i segura”, ha conclòs.