Els locals podran reduir un 50% els seus lloguers o ajornar els pagaments

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l’esperat pla de xoc amb el qual el Govern pretén alleujar la penosa situació en què es troben centenars de milers d’empreses i autònoms amb els seus negocis a mig gas -en el millor dels casos- a causa de les restriccions derivades de la pandèmia.

El nou reial decret llei de mesures urgents, l’enèsim d’aquesta crisi, estableix que els inquilins de locals comercials l’arrendador sigui una empresa o entitat pública o un gran propietari (algú que tingui 10 immobles urbans o més de 1.500 metres quadrats de lloguer) podran demanar-li fins al 31 de desembre de l’2021 una reducció de les rendes o una moratòria en els pagaments.

La primera opció comportarà, sense la necessitat d’arribar a un acord amb ningú, la reducció del 50% de la renda aplicable des d’ara mateix i fins a quatre mesos després que finalitzi l’estat d’alarma. Com que aquesta situació excepcional està aprovada fins al 9 de maig de al 2021, això significa que la minoració de la renda és aplicable fins al 9 de setembre d’aquest any, almenys, segons consta en l’esborrany del decret.